Ekleme Tarihi 28.02.2017
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) desteğiyle Vodafone tarafından "2023 Hedeflerine Doğru: Dijital Dönüşüm için Yerli Yatırım Gücü" sloganıyla başlatılan KOBİ Seferberliği, 100'e yakın KOBİ temsilcisinin katılımıyla BTK İstanbul Bölge Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda tanıtıldı.
18 Ocak’ta gerçekleştirilen toplantıya OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve ARUS Koordinatörü İlhami Pektaş da katıldı. 4.5G teknolojisinde yerli üretimi desteklemek ve 4.5G yatırımlarında tedarik zincirine katılabilecek Türkiye'de üretim yapan KOBİ'lerle iletişim ve işbirliği kurmak üzere başlatılan program kapsamında tüm Türkiye'yi kapsayacak geniş bir ekosistem oluşturulması hedefleniyor.
Oluşturulacak yerli KOBİ ekosistemine katılmak için üç temel kriter bulunuyor; bunlardan ilki KOBİ olmak, ikinci olarak; işletmecilerin 4.5G Yetki Belgelerinde yer alan yükümlülükler nedeniyle firmalardan ürün/sistem geliştirdiğini göstermeleri bekleniyor. Son olarak da, Ticaret Sicil Gazetesi'nde işletmeye ilişkin "Amaç ve Konu" bölümünde ürün/sistem geliştirmek amacıyla kurulduğunu ifade eden bir ibare olması şartı bulunuyor.
Vodafone, 4.5G yatırımları için KOBİ'lerden "Bilgi Teknolojileri ve Operasyonel Destek Sistemleri", "RF Cihazları, Tekrarlayıcı, Anten", "RF Sarf Malzemeleri", "Enerji Altyapı Ekipmanları" ve "Santral Ekipmanları" olmak üzere 5 kategoride ürün temin edecek. Ürünlerin Yerli Malı Belgesi'ne sahip olması tercih sebebi olacak. TSE Belgesi, İmalatçı Belgesi, Sanayi Sicil Belgesi, Yerli Üretim Belgesi gibi belgeler ise Yerli Malı Belgesi olarak kabul edilmeyecek.
Vodafone'un başlattığı KOBİ Seferberliği konusunda bilgi almak için http://www.vodafone.com.tr/Is-Ortagim/yerlikobi.php adresi ziyaret edilebilir.