ARUS, TÜRK DEVLETLERİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISINDA YATIRIM FIRSATLARINI DEĞERLENDİRDİ

Ekleme Tarihi 23.05.2024

Diplomatik Misyon Buluşmaları Türk Devletleri Toplantısı OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörlüğü’nün organizasyonunda Türk Devletleri Teşkilatının destekleriyle OSTİM Konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya çok sayıda üyelerimiz katılarak yatırım ve iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.


ARUS'sun da üyeleri ile katıldığı diplomatik misyon buluşmaları modeliyle ilk kez düzenlenen programda; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Macaristan ve Türkmenistan’ın diplomatik misyon temsilcileri, ticari ve askeri ataşeleri iş insanlarıyla bir araya gelerek iş birliği ve yatırım fırsatlarını görüştü. 

Birlik modelinin ekonomik iş birliği üzerinden gerçekleştirilmesi çok önem arz ediyor. Bu nedenle özellikle küçük ve orta ölçekli sanayinin geliştiği ve ekonomik çeşitliliğinin sağladığı bir Türk dünyası için iş insanlarımıza ihtiyaç var. Türk Devletleri Teşkilatı’nın içini doldurmak için ekonomik iş birliklerinin mutlaka artırılmalısı gerekiyor. OSTİM'in özbekistanda sanayi bölgesi kurması diğer Türk devletlerine de güzel örnek oldu. 

Konuşmaların ardından Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Macaristan ve Türkmenistan ile iş insanlarımız arasında masa başı B2B iş görüşmeleri toplantıları gerçekleştirildi.