ARUS, KALE SAVUNMA, OKAS KAPLAMA VE AKALIN ISIL İŞLEM FİRMALARINI ZİYARET ETTİ

Added Date 11.09.2024

ARUS, 5-6 Eylül 2024 tarihlerinde Kale Savunma, Akalın Isıl İşlem ve Okas Kaplama firmalarını ziyaret ederek işbirliği konularında görüşmeler gerçekleştirdi. 

Kale Savunma 13 Ocak 2015 tarihinde Özgür DÖNMEZ tarafından İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu. Gelişmiş makine parkı ve uzman kadrosu ile Savunma Sanayi ve Otomotiv Sanayisine Yönelik Yedek Parça Üretimi, Satış ve Talaşlı İmalat" hizmetleri vermektedir.

Akalın Isıl İşlem; 2000 yılında Ostim'de kuruldu. Ankara Ostim de ki fabrikasında savunma sanayii,makine yedek parçaları, dişli, kalıp, traktör, otomotiv, iş makineleri, medikal,toz metalürji , paslanmaz alüminyum, maden, döküm ve plastik sektörlerine metalürji mühendisleri ve tecrübeli ekibiyle 24 saat aralıksız modern laboratuvar hizmetleri ile birlikte ısıl işlem proseslerini sürdürerek hizmet veriyor.

OKAS Kaplama, 1999 yılında ODTÜ Kimya mezunu Ayhan Öztürk tarafından kuruldu. Savunma ve havacılık sanayisinin metal yüzey işlem ihtiyacına cevap vermek ve özel proseslerde hassas yüzey işlemler gerçekleştirmek amacıyla faaliyete başlamıştır. Bugün 20 yıllık tecrübesiyle ve 9’u mühendis olmak üzere 40 personeli ile metal yüzey işlem sektörünün önemli kuruluşlarından biri olmuştur. 2012 yılında TAI’den, Aselsan ve FNSS firmalarından kalite ve proses onaylarını alan OKAS, Türkiye’deki üç yüzey işlem firmasından biri olmaya hak kazanmıştır. OKAS bugün Bombardier, A 400 M (Airbus), KUH, TAI (özgün projeler), Roketsan, Aselsan, FNSS, Nurol gibi savunma sanayi ve havacılık şirketlerinin onaylı tedarikçisi olarak NADCAP ve AS 9100 kalite sistemiyle hizmet vermektedir.