ARUS ÜYELERİ DEMİRYOLU ALTYAPI ŞİRKETLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Added Date 10.05.2024

Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS); OSTİM OSB Konferans Salonunda, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve TCDD destekleriyle ARUS üyeleri ve raylı sistem proje müteahhitleri arasında iş birliğinin artırılması amacıyla Demiryolu Projeleri Gelecek Ufukları ve B2B Programı düzenledi.

Etkinliğe; Ulaştırma Bakan Yardımcıları Enver İskurt ve Osman Boyraz, AYGM Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, TCDD Genel Müdürü ve ARUS Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Kurt, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, çok sayıda raylı sistem proje müteahhitlik şirketlerinin temsilcileri, ARUS Üyeleri ve sanayicilerimiz katıldı.

Açılış konuşmalarında Orhan Aydın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın katkılarıyla raylı sistemler sektöründe gelişen yerli ve milli üretime dikkat çekti ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti. TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt, 2053 yılında demiryolu uzunluğumuzu 28 bin 590 km'ye, yıllık taşınan yük miktarını 448 milyon tona, lojistik merkez sayısını 26’ya, yük taşımacılığı payını %22’ye ve yolcu taşımacılığı payını % 6 ’ya çıkarmayı hedeflediklerini ve bu hedeflere ulaşmak için kamu-özel sektör iş birliğinin önemine vurgu yaptı. AYGM Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, ihalelerde kamunun gücünü uygun şekilde kullanarak yerli sanayimizin bu projelerde daha fazla yer alması ve Türkiye’deki yerlilik hamlesini daha iyi seviyelere getirmek için çalıştıklarını anlattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, son dönemlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının demiryollarına gösterdiği ilginin özlenen seviyelere çıktığını, 2053 hedefleri doğrultusunda büyük yatırımların gerçekleşeceğini ve vizyon projeleri konusunda bilgiler verdi. Geçen yıl açılışı yapılan ve 1 milyon yolcunun seyahat ettiği Sivas-İstanbul hızlı tren hattında bu yıl ilk defa aktarmasız ekspres Yüksek Hızlı Trenlerin devreye girmesiyle yolculuk süresinin 7 saat’e düştüğünü ve Türkiye’nin Hızlı tren projeleri ile Dünya’da sayılı ülkeler arasında yer aldığını anlattı.

Açılış konuşmalarından sonra AYGM Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün; Türkiye'nin Uluslararası Demiryolu Politikaları, Demiryolu Projeleri, Ulaşım Yatırımlarında Finansman Modelleri, Milli Teknolojiler ve İş Birlikleri konularında bilgiler verdi.  AYGM Genel Müdür Yardımcısı Enver Mamur; Orta Koridor, TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmail Murtazaoğlu; Kalkınma Yolu projesi, AYGM Demiryolları Yapım Dairesi Başkanı Serkan Uçar; Zengezur Koridoru, AYGM Demiryolları Etüt Proje Dairesi Başkanı Ahmet Eker; İltisak Hatları ve Tübitak-RUTE müdürü demiryollarında yapılan ARGE projelerini anlattı.

Sunumların ardından raylı sistem altyapı müteahhit firmaları ile ARUS üyeleri ve sanayicilerimiz arasında ikili iş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi.

Başta Ulaştırma ve Altyapı Bakan yardımcılarımız Sayın Enver İskurt ve Osman Boyraz olmak üzere, AYGM Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt ve tüm Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın değerli yöneticilerine, etkinliğimize katılarak gösterdikleri yoğun ilgi ve destekten dolayı tüm müteahhitlerimize, sanayicilerimize ve ARUS üyelerine teşekkür ediyorum.

Related Images