TÜRKİYE-UK RAIL İŞBİRLİĞİ TOPLANTISINA KATILIM SAĞLADIK

Added Date 25.09.2023

25.09.2023 tarihinde Ankara Sheroton Otelde gerçekleştirilen Türkiye-UK Rail Forumda işbirliği toplantısına katılım sağladı. Üyelerimiz ve İngiltere Demiryolu firmaları arasında B2B toplantılar gerçekleştirildi, işbirliklerini görüşüldü. Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris'in hoşgeldiniz konuşmasını yaptığı forumda Birleşik Krallık Başbakanı Türkiye Ticaret Özel Temsilcisi Lord Hutton of Furness açılış konuşması gerçekleştirdi. Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanlığı - Uluslararası Demiryolu Sektör İşbirliği Genel müdürü Ian Napier; Demiryolu İlişkilerinde 150 Yıllık İşbirliğini anlattı. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı - AB ve Dış İlişkiler Genel Müdür yardımcısı Aziz Aksu İngiltere ve Türkiye işbirliği konusunda bilgiler verdi.

ERG International Projeler direktörü, Mohamed Ibrahim; Ankara-İzmir Hızlı Tren Prpjesi, Rönesans Holding İhracat Kredileri Operasyon Lideri Doruk Günay; Mersin-Gaziantep Hızlı Tren Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pelin Alpkökin; İstanbul HIZRAY Raylı Sistem Projesi, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayri Baraçlı; Sürdürülebilir Toplu Taşımada Raylı Sistemlerin Rolü, T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi uzmanı Mehmet Yavuz Güngör; Türkiye'de Demiryolu Sektör Fırsatları, İngiltere Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü, Özgür Kutay; Türkiye'ye verilen 2.1 milyar pound kredi ile Ankara-İzmir, Mersin-Adana-Osmaniye-G.Antep ve Kayseri-Yerköy Hızlı Tren Altyapı Yatırımlarının Finansmanı hakkında detaylı bilgiler verdi.

Toplantılara ARUS ve üyeleri TCDD, TÜBİTAK-RUTE, KARABÜK Üniversitesi, İSTANBUL Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Bozankaya, Erciyas Rail, Aspilsan, Elsitel firmalarımız ile İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa dahil 12 Raylı Sistem İşletmemiz katıldı. İngiltere Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü, Özgür Kutay; Türkiye'ye verilen 2.1 milyar pound kredi ile Ankara-İzmir, Mersin-Adana-Osmaniye-G.Antep ve Kayseri-Yerköy Hızlı Tren Altyapı Yatırımlarının Finansmanı hakkında detaylı bilgi verdi.

 

 

Related Images