ARUS ve BİAS MÜHENDİSLİK RAYLI SİSTEMLERDE İLERİ MÜHENDİSLİK KONFERANSI

Added Date 10.10.2017

Arus ve Bias Mühendislik tarafından 5-6 Ekim 2017 tarihinde İstanbulda yapılan Raylı Sistemlerde İleri Mühendislik Uygulamaları ve Test Sistemleri konulu Konferans büyük ilgi gördü.

Konferansta Otomotiv ve Raylı Sistemlerde İleri Mühendislik ve Test Uygulamalarında son gelişmeler anlatıldı. Ayrıca ARUS Koordinatörü Dr. İlhami Pektaş tarafından Ülkemizde Raylı Ulaşım Sistemlerinde Yerlilik ve Millilik konulu bir gerçekleştirildi.

66 firma-kuruluş (Raylı Sistemler, Savunma, Havacılık-Uzay, Otomotiv, Beyaz Eşya, vd. sektörlerden), 18 üniversiteden toplamda 270’den fazla katılımcı ile gerçekleştirilen bir konferans büyük ilgi gördü. Makine Mühendisliği disiplinleri çerçevesinde ARGE ve Ürün Geliştirmeye yönelik İleri Mühendislik çözümleri (CAE Yazılımları, test-ölçüm-veri toplama sistemleri) ile ilgili, gerek endüstriyel firmalardan, üniversitelerden ve gerekse BİAS ile temsilcisi olduğu firmalardan yetkililerce sunumlar, çalıştaylar, seminerler-eğitimler yapılmıştır. Lineer ve non-lineer yapısal analiz, dinamik simülasyon, ısı-akış analizleri, explicit çözücüler, katmanlı imalat (additive manufacturing) yazılımları, strain gauge eğitimi, yorulma eğitimi ile titreşim, akustik, dayanım, vb. konularda semineler ile belli başlı test-ölçüm konularında seminerler gerçekleştirilmiştir.

6 Ekim günü “Raylı Sistemler Semineri”nde yapılan sunumlar:

  • Raylı Sistemlerde Yerlileşme ve ARGE: ARUS Koordinatörü; İlhami Pektaş
  • Sonlu Elemanlar Yöntemiyle Dayanım ve Titreşim Analizleri: BİAS
  • Easy certification according to EN12663 and DVS using FEM and Limit Software: CAESIMSOL
  • ISO 61373'a Göre Şok ve Vibrasyon Testleri: BİAS
  • CFD (Isı ve Akış Analizleri: Raylı sistemlerden bazı örnekler): BİAS
  • Raylı Sistemlerde Mekanik Sistem Simülasyonları: BİAS

                ARUS’un verdiği destek sayesinde birçok ARUS üyesi firma, diğer Raylı Sistem kuruluşları ile üniversitelerden (TCDD-DATEM, Tübitak-MAM, Bozankaya, Durmazlar, Aselsan, Siemens, STD, Vademsaş, Coşkunöz, İTÜ, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve daha birçok kurum-kuruluştan) katılımcıların katılımıyla, konusunda Türkiye’de ilk “Raylı Sistemlerde İleri Mühendislik Semineri”, başarıyla tamamlanmıştır.

Related Images